Bruschetta met cherry-trostomaten
Een klassiek Italiaans voorgerecht dat perfect is als lichte lunch of borrelhap. Sappige cherrytomaten, verse basilicum en knoflook zorgen voor een frisse en aromatische topping op knapperig brood.
Bereidingswijze:
- Snijd de cherrytomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Snipper de basilicum fijn en meng met de tomaten. Pers 1 teentje knoflook uit en roer door het mengsel. Voeg 3 eetlepels extra vierge olijfolie toe, breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein scheutje balsamicoazijn. Laat de smaken 10–15 minuten intrekken.
- Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van circa 1–1,5 cm dik. Bestrijk de sneetjes licht met olijfolie en rooster ze in een grillpan of oven (200°C, 5–7 minuten) tot goudbruin en knapperig. Wrijf na het roosteren de sneetjes in met een half teentje knoflook.
- Schep de tomaten-basilicum topping op het warme brood en serveer direct. Garneer eventueel met extra basilicum en een drupje olijfolie.