Bruschetta met cherry-trostomaten

Een klassiek Italiaans voorgerecht dat perfect is als lichte lunch of borrelhap. Sappige cherrytomaten, verse basilicum en knoflook zorgen voor een frisse en aromatische topping op knapperig brood.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de cherrytomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Snipper de basilicum fijn en meng met de tomaten. Pers 1 teentje knoflook uit en roer door het mengsel. Voeg 3 eetlepels extra vierge olijfolie toe, breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein scheutje balsamicoazijn. Laat de smaken 10–15 minuten intrekken.
  2. Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van circa 1–1,5 cm dik. Bestrijk de sneetjes licht met olijfolie en rooster ze in een grillpan of oven (200°C, 5–7 minuten) tot goudbruin en knapperig. Wrijf na het roosteren de sneetjes in met een half teentje knoflook.
  3. Schep de tomaten-basilicum topping op het warme brood en serveer direct. Garneer eventueel met extra basilicum en een drupje olijfolie.

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta  
  • 300 g cherrytomaten  
  • 1–2 teentjes knoflook  
  • Een handvol verse basilicum  
  • 3 el extra vierge olijfolie  
  • Zout en peper naar smaak  
  • Optioneel: 1 tl balsamicoazijn