Ottolenghi met cherry-tros tomaten

Laat je verrassen door deze smaakvolle combinatie van kruidige, warme cherrytomaten en romige Griekse yoghurt. Een eenvoudige ottolenghi dat perfect werkt als dip bij de borrelplank.

  

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een ruime kom de olijfolie met de gedroogde oregano, het komijnzaad, geperste knoflook, bruine basterdsuiker, chilivlokken en de blaadjes van drie takjes verse tijm. Voeg de cherrytomaten toe aan deze marinade en hussel alles goed door elkaar zodat de tomaten bedekt zijn met de kruidenolie.
  3. Schep het tomatenmengsel in een ovenschaal en rooster dit in de oven gedurende 20 minuten. Gebruik bij voorkeur een ovenstand waarbij de hitte van boven komt, zodat de tomaatjes mooi gaan karamelliseren.
  4. Rasp ondertussen de schil van de citroen. Meng de helft van de citroenrasp door de Griekse yoghurt, samen met een mespuntje zout. Roer goed door.
  5. Schep de yoghurt uit over een diep bord of grote schaal. Lepel de warme, gekruide tomaatjes in het midden van de yoghurt. Serveer het geheel met toast of vers afgebakken stokbrood.

Ingrediënten

  • 300 g cherrytomaten  
  • 500 g Griekse yoghurt  
  • 3 tl gedroogde oregano  
  • 2 tenen knoflook, geperst  
  • 1 tl komijnzaad  
  • 3 el olijfolie  
  • 1 tl bruine basterdsuiker  
  • 1 tl chilivlokken  
  • 6 takjes verse tijm  
  • Rasp van 1 citroen
  • Zout