Krokante gnocchi met Piementos de Padrón en sardines

Foodlovers, voor als je echt eens wat anders wilt eten. De krokante gnocchi in combinatie met de Piementos de Padrón en de sardientjes is een culinaire verrassing. Zelfs de echte foodies zullen verrast zijn…

Bereiding

Leg de gnocchi en padron pepers op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster dit in 20 minuten gaar in de oven op 220 oC. Haal na 10 minuten uit de oven om de kaas over de gnocchi te raspen.

Snijd de cherry tomaten door de helft, doe in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout, peper en citroenrasp.

Haal de sardines uit het blik en breek over de lengte doormidden. Haal de graat eruit. Schep de gnocchi op het bord. Verdeel de garnituur erover. En rasp nog een beetje citroen over het bord heen.

Ingrediënten

4 personen 

  • 600 gram gnocchi
  • 2 blikjes sardines op olijfolie à 140 gram
  • 12 stuks Piementos de Padrón pepers
  • 200 gram cherry tomaten mix
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen