Gevulde Crunchino met parelcouscous

Gevulde Crunchinosalade met romesco

Dit mediterraanse geïnspireerde gerecht combineert de geweldige smaken van Crunchino® (puntpaprika), granaatappel en Tomberry® (tomaat). De romige Romescosaus bindt alles perfect samen en maakt dit gerecht tot een ware smaakbeleving.

Bereiding:

  1. Smeer 5 Crunchino’s in met een beetje olie en besprenkel met wat zout. Gril ze c.a. 10 minuten in een grillpan tot de Crunchino’s gaar zijn en ze rondom grilstrepen hebben.
  2. Kook ondertussen de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. In het water kook je de bouillonblokjes mee. Nadat de parelcouscous gaar is, giet je deze af. Daarna spoel je de couscous af met koud water. Dit is om te voorkomen dat de couscous nog verder gaart.
  3. Bak de courgette in olijfolie, met peper en zout. Mix de courgette, tomberry, de gekonfijte citroen, granaatappel, peterselie, citroenrasp, wat olijfolie, peper en zout door de parelcouscous. Zorg dat het mengsel hoog op smaak is (met zout en peper).
  4. Doe de gegrilde Crunchino’s in een blender samen met alle andere ingrediënten voor de romescosaus. Blend deze tot het goed gemixt is, maar het hoeft niet helemaal glad te zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snij voor het opdienen twee roodbruine Crunchino’s in de lengte doormidden. Vul de Crunchino’s met het parelcouscous mengsel. Serveer de Crunchino’s met de romescosaus, en eventueel griekse yoghurt.

Ingrediënten (4 personen):

2 roodbruine Crunchino
300 g parelcouscous
2 groentebouillonblokjes
1 courgette, in blokjes gesneden
35 g gekonfijte citroen, fijngesneden
100 g granaatappel
100 g tomberry
15 g peterselie
20 g amandel, fijngehakt
Rasp van 1 citroen
Peper en zout

Optioneel: Griekse yoghurt

Romescosaus:

40 g amandel
5 gegrilde Crunchino
4 tl witte wijnazijn
1 teen knoflook
Halve spaanse peper
4 el olijfolie
½ tl gerookte paprikapoeder
Peper en zout

Crunchino mix