Hartig taartje Crunchino

Hartige regenboogtaartjes met Crunchino

Deze hartige taartjes met Crunchinozijn een leuke en verrassende manier om de puntpaprika te serveren. Dit kleine taartje zit boordevol smaak en is perfect als snack, lunch of voorgerecht.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Snij de uien in ringen. Doe een beetje olijfolie in een bakpan en karamelliseer de uien, met een beetje zout, op laag vuur totdat ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt c.a. 10 minuten.
  3. Ondertussen snij je de Crunchino’s en zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat en smeer ze in met een laagje Paturain. Zorg hierbij dat je de randjes vrijlaat. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de gekarameliseerde uien over de Paturain.
  4. Leg vervolgens de Crunchino’s in een regenboogpatroon op de belegde bladerdeegplakjes. Laat de randjes vrij. Verdeel tot slot de tomberries over de taartjes.
  5. Scheid het eigeel van het eiwit. Je gebruikt het eigeel om de randjes van de bladerdeegplakjes in te smeren. Het eiwit heb je niet nodig voor dit recept.
  6. Bak de hartige taartjes in c.a. 20 – 25 minuten goudbruin. Serveer ze met wat blaadjes basilicum.

Ingrediënten (8 stuks):

  • 4 Crunchino’s (regenboog mix)
  • 3 witte uien
  • 150 g Paturain
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes gesneden
  • 100 g tomberry
  • 15 g basilicum
  • 1 ei
  • Olijfolie, peper en zout
Crunchino