Noedels Crunchino

Noedel salade met Crunchino

Verras je smaakpapillen met deze Aziatische twist op een klassieke salade! De Crunchino voegt een kleurrijke en knapperige touch toe aan deze smaakvolle maaltijd.

Bereidingswijze:

  1. Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water zodat ze niet verder doorgaren.
  2. Ondertussen ga je de shiitakes bakken en de dressing bereiden. Verwarm wat sesamolie in een bakpan en bak de shiitakes op middelhoog vuur c.a. 10 min of totdat ze mooi goudbruin zijn. Blus de shiitakes af met 1 el sojasaus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Voor de dressing verwarm je in een aparte (saus)pan wat sesamolie en bak hierin de gember en knoflook c.a. 1 minuut. Voeg hierna de rest van de ingrediënten voor de dressing toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook en laat dit 1 minuut pruttelen. Zeef daarna de stukjes knoflook en gember uit de dressing, zodat je een gladde saus overhoud.
  4. Voor het opdienen van de noedel salade mix je de dressing door de noedels. Ook mix je de reepjes Crunchino, gebakken shiitakes, lente-ui, chilipeper, koriander en de helft van de gebakken uitjes door de noedels heen. Maak de salade af door deze te garneren met de andere helft van de gebakken uitjes, een beetje koriander en een schijfje limoen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 Crunchino, in reepjes gesneden
  • 125 g soba noedels
  • 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
  • 250 g shiitakes, in plakjes gesneden
  • 1 milde chilipeper, in dunne ringetjes gesneden
  • 15 g koriander, fijngesneden
  • 4 el gebakken uitjes
  • 1 el (sodium gereduceerde) soja saus

 

Voor de dressing:

  • 6 el (sodium gereduceerde) sojasaus
  • 2 el mirin
  • 6 el sesamolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, fijngehakt
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 2 tl suiker
Crunchino