Shakshuka met Crunchino

Shakshuka met Crunchino

Shakshuka met een bite. Dat is hoe je deze smaakvolle, kruidige paprikastoof het beste kunt omschrijven. Deze heerlijke maaltijd biedt een perfecte balans tussen pittige specerijen en rijke smaken.

Bereiding

  1. Verwarm een (gietijzeren) pan met een beetje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg hierna de specerijen toe en laat een halve minuut meebakken.
  2. Voeg de tomaten toe aan de pan. Deze laat je drie minuten bakken zodat ze hun vocht vrijlaten. Voeg de paprika’s, balsamicoazijn en suiker toe en breng het op smaak met peper en zout. Laat het mengsel c.a. 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Mocht het nodig zijn dan kun je een klein beetje water toevoegen om een wat meer sausachtige textuur te creëren.
  3. Maak na 10 minuten met een lepel drie kuiltjes in de pan. Breek hierin de eieren. Plaats de deksel weer op de pan en laat de eieren c.a. 12 minuten pocheren.
  4. Besprenkel de shakshuka met wat extra vierge olijfolie, peterselie, zout en peper. Het is lekker om de shakshuka te serveren met brood of om in de saus te dippen met rauwe Crunchino’s.

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 4 Crunchino’s (regenboogmix), in halve ringen gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl ras el hanut
  • 1 tl oregano
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl kurkuma
  • 5 g suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 eieren
  • Olijfolie, peper en zout
Crunchino