Gevulde aubergine met hot sauces van de magma mix

Fijn spicy bijgerecht voor als de tafel eruit moet zien als een feestje. Kost een beetje voorbereidingstijd, maar de sauzen zijn echte smaakbommen en blijven lang goed.

Bereiding

Halveer de aubergines, snijd ze in, besprenkel met olijfolie en pof in 25 minuten gaar in de oven op 210 oC. Hol de aubergines voorzichtig uit. Kook de bulgur gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pureer het gare vruchtvlees met een vork en voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en het rasp van een halve limoen. Voeg hier de gare bulgur aan toe en breng alles op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de uitgeholde aubergines. Verwarm eventueel weer in de oven.

 

Cayenne hot sauce: 200 gram gele cayenne peper, 2 tenen knoflook, 1 stuks sjalot, 2 gele tomaten, 1 wortel, 75 gram appelazijn, zout. Kook alle ingrediënten 30 minuten op laag vuur, maal fijn in de blender tot een gladde saus.

 

Groene jalapeno hot saus: 200 gram groene jalapeno, 3 tenen knoflook, 1 stuks sjalot, 75 gram water, 1 limoen rasp. Kook de pepers, knoflook, sjalot en water 30 minuten op laag vuur. Maal fijn in de blender tot een gladde saus, voeg sap van 1 limoen toe.

 

Rawit rood hot sauce: 200 gram rawit, 2 tenen knoflook, 2 stuks sjalot, 2 rode tomaten, 30 gram suiker, 50 gram witte azijn. Kook alle ingrediënten 30 minuten op laag vuur. Maal fijn in de blender tot een gladde saus.

 

Gemarineerde pepers: snijd de pepers in schijfjes en doe in een schone pot. Breng 250 gram water, 350 gram suiker, 350 gram azijn aan de kook. Giet dit op de pepers. Laat 2 dagen marineren.

Garneer de aubergines met de sauzen en plakjes pepers.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 gr bulgur
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 5 sjalotten
  • 1 bol knoflook
  • 1 kilo magma mix
  • 1 wortel
  • 2 gele tomaten
  • 2 rode tomaten