Poké bowl met crunchino

Poké bowl met knapperige Crunchino

Op zoek naar een frisse en knapperige poké bowl? Probeer deze variant met de Crunchino® paprika! De unieke texturen en smaken geven je bowl een smaakvolle twist.

Bereidingswijze:

1. Smeer 2 verschillende kleuren Crunchino’s in met een beetje olie en besprenkel met wat zout. Gril ze c.a. 10 minuten in een grillpan tot de Crunchino’s gaar zijn en ze rondom grilstrepen hebben.

2. Haal de Crunchino’s uit de pan. Snij de gegrilde crunchino over de lengte in stukken en laat hem marineren in 2 el rijstazijn en 1 el sesamolie.

3. Ondertussen kook je de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de sushirijst met 6 el rijstazijn en 1 tl zout. Ook snij je 2 rauwe Crunchino’s in bloemen en maak je de door jou gekozen toppings klaar door ze fijn te snijden en op smaak te brengen met peper en zout.

4. Vervolgens ga je de poké bowl opbouwen. Pak een diep bord en verdeel de sushirijst over de bodem. Daarna ga je in vakjes te werk en leg je elk gekozen ingrediënt op een apart plekje op het bord. Serveer de poké bowl met wasabi mayonaise.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 Crunchino’s (regenboogmix)
  • 8 el rijst azijn
  • 1 el sesamolie
  • 250 g sushirijst
  • 1 tl zout
  • Wasabi mayonaise

 

De door jouw gewenste toppings:

  • Edamame boontjes
  • Gerookte zalm
  • Avocado, op smaak gemaakt met peper, zout en olijfolie
  • Radijs, in dunne plakjes gesneden
  • Komkommer, zaadlijsten verwijderd en in halve maantjes gesneden
  • Bosui, in dunne ringen gesneden
  • Wortel, in dunne reepjes gesneden
  • Rode kool, fijn gesneden
  • Sesamzaadjes
  • Nori
  • Soja saus
Crunchino