Tartaar van Kumato® tomaat met kappertjes en sumak

Dit gerecht van de Kumato® tomaat is een lekker fris en verrassend voorgerecht voor tijdens de warme zomerdagen. Een plantbased versie van steak-tartaar… zelfs meat-lovers zullen deze versie heerlijk vinden

Bereiding

Ontvel* de Kumato® tomaten en snijd in vieren. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Droog de Kumato® tomaten 4 uur in de oven op 70 oC. Snijd het vruchtvlees uit de tomaat en leg weg. Snijd de partjes tomaat in kleine blokjes. Meng dit met de kappertjes en limburgse mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit op een zeefje uitlekken. Leg de tartaar in een mooi rondje op het bord. Garneer met een lepel crème fraîche, bieslook, sumak en leg de spinazieblaadjes eromheen.

 

*Ontvellen: breng een ruime pan water aan de kook, zet een bak ijswater klaar. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaat, kook de tomaten 10 seconden en koel direct terug. Nu kun je de tomaten ontvellen.

Ingrediënten

2 personen 

  • 6 stuks Kumato® tomaat
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl Limburgse mosterd
  • crème fraîche
  • bieslook
  • sumak
  • spinazie
  • olijfolie
  • zout en peper