Carnival pappardelle

Dit is echt een gerecht voor de hele familie. Een gerecht waar je iedereen van jong tot oud blij mee maakt. Lekker samen genieten zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. Carnival in een grote kom.

Bereiding

Doe 500 gram tomaatjes, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 1 cayenne peper (zonder pitjes), olijfolie en witte balsamico azijn in een hoge maatbeker. Mix dit met de staafmixer tot een gladde salsa.

Snijd 500 gram cherry carnival-tomaten door de helft.

Leg de helft van de tomaten op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster de tomaatjes 5 minuten in een voorverwarmde oven op 220 oC.

Meng de andere helft van de tomaatjes in een kom, breng op smaak met olijfolie en zout en peper.

Pluk de kruiden grof. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta gaar.

Doe de salsa in een grote pan en voeg hier de gekookte pasta aan toe. Meng de pasta goed door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de gemarineerde en geroosterde tomaten en de verse kruiden. Rasp er als laatste de pecorino overheen.

Ingrediënten

4 personen 

  • 1 kg Carnival mix
  • 500 gram Pappardelle
  • 1 verse gele cayenne peper
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr olijfolie
  • 35 gr witte balsamico azijn
  • dille
  • bieslook
  • peterselie
  • pecorino