Spicy veggie burger met habanero mayonaise

Voor wie denkt dat vegetarisch eten niet stoer kan zijn, hebben we deze spicy burger ontwikkeld. Helemaal vegetarisch met een stoere en pittige bite. Om van te watertanden zo lekker (pittig).

Bereiding

Leg een dag van te voren een Habanero peper in de vriezer.

Burger: Laat de bonen en mais goed uitlekken. Maal in de keukenmachine de ui en knoflook fijn.

Voeg de bonen en mais toe en maal opnieuw fijn. Laat dit nogmaals goed uitlekken op een zeef.

Rasp 1/3e van de peper door dit mengsel, maak er 4 burgers van en leg deze koud.

Habanero saus: Rasp de rest van de peper door de mayonaise en ketchup naar smaak.

Rode kool slaw: Snijd de rode kool zo fijn mogelijk (je kunt ook gesneden rode kool kopen), meng met crème fraîche, limoen rasp, zout en peper.

 

Afmaken

Bak de burger in de pan, 3 minuten per kant. Bouw de burger als volgt op; leg op de onderkant van het broodje een blaadje kropsla, dunne plakjes komkommer en de cole slaw, vervolgens leg je de burger erop, top af met een plak cheddar kaas en een lepel habanero saus. De bovenkant van het broodje erop en je spicy veggie burger is klaar!

Ingrediënten voor 4 burgers

4 personen 

  • 1 Habanero-peper
  • 4 burger broodjes
  • 500 gram zwarte bonen (gaar uit blik)
  • 100 gram mais (gaar uit blik)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram havermout
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 4 plakken cheddar
  • azijn
  • suiker
  • 100 gram rode kool
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup