Tinkerbell® Quiche

Een heerlijke quiche voor brunch, lunch of diner. De verschillende kleurtjes Tinkerbell® babypaprika maken deze quiche tot een explosie van kleur. De quiche kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 oC. Vet een springvorm of quicheschaal van 24 cm in met boter. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 30 minuten blind af.* Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe de room, eieren, knoflook, 30 gram kaas, zout en peper in een maatbeker en maal fijn met de staafmixer. Leg de paprika’s op het bladerdeeg en giet het room-eier mengsel erover.

Bak gaar in 25 minuten. Eet smakelijk.

*Blind bakken: prik de bodem in, verkreukel een stuk bakpapier en leg dat op het deeg. Verdeel een steunvulling over het bakpapier (bakparels, rijst, gedroogde bonen of linzen) en bak 30 minuten af. Verwijder nu de steunvulling en het bakpapier.

Ingrediënten

4 personen 

  • 10 Tinkerbell® paprika’s
  • 1 pakje bladerdeeg (450 gr)
  • 175 gram room
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr geraspte kaas
  • zout en peper
  • boter